INFORMARE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL IN SCOP DE MARKETING DIRECT

Noi, Diacena Medical, credem ca transparenta este unul din ingredientele unei relatii pe termen lung. Apreciem interesul tau pentru echipamentele noastre. Scopul nostru principal este sa contribuim la imbunatatirea actului medical atat in clinicile de specialitate cat si la domiciliu. Iti multumim pentru increderea pe care ne-o acorzi atunci cand ne dai acces la datele tale cu caracter personal. In continuare vei gasi informatii, care au ca scop sa te faca sa intelegi mai bine ce date personale colectam, cum le folosim, ce facem ca sa le pastram in siguranta si care este nivelul tau de control in relatie cu datele tale cu caracter personal.
(1) Cine suntem si cum ne poti contacta
Noi suntem Diacena Medical, socitate comerciala, cu sediul social in Strada Colonel Kiss Sandor, nr.1, Sacele, Brasov. Adresa noastra de corespondenta este cea specificata pentru sediul social, Tel: 0368.419.818, Fax: 0368.780.048.
Pentru orice intrebare, sugestie sau preocupare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, te rugam sa ne contactezi pe adresa de email datepersonale@diacena.ro.
(2) Datele pe care le colectam si scopurile prelucrarii lor
Atunci cand intri pentru prima data in contact cu noi, ne pui la dispozitie urmatoarele date personale:
• Nume, prenume
• Adresa de email
• Telefon
• CNP (eventual)
Folosim aceste date in scopul exclusiv de a intocmi documente contabile (contracte, facturi) pentru echipamentele achizitionate. In practica, acest scop general se traduce in urmatoarele scopuri concrete, pe care le vom avea in vedere in raport cu prelucrarea datelor tale cu caracter personal:
• De a intocmi documente contabile pentru echipamentele medicale pe care le-ai achizitionat.
• De a te tine informat cu privire la noutati, campanii promotionale, modificare specificatii tehnice ale echipamentelor medicale, prin trimiterea ocazionala, de newsletter-uri pe adresa de email;
• De a te invita, prin e-mail sau sms, sa participi la expozitiile de profil la care suntem parteneri.
(3) Temeiul legal al prelucrarii
Prelucram datele in baza a doua temeiuri legale:
Pentru cei cu care avem un Contract de vanzare-cumparare sau o Factura fiscala, temeiul legal al prelucrarii este acest contract/factura.
Pentru cei care s-au inregistrat pe site, temeiul legal in baza caruia prelucram aceste date este consimtamantul tau pe care ni l-ai acordat la momentul la care ai completat cu datele tale personale formularul de inscriere pe site. Iti reamintim ca-ti poti retrage consimtamantul oricand.
(4) Dreptul de a retrage consimtamantul
Ai dreptul oricand sa-ti retragi consimtamantul. Poti face aceasta trimitand un email in acest sens la adresa datepersonale@diacena.ro. Cand ti-ai retras consimtamantul, Diacena Medical nu iti va mai putea transmite informatii pe baza consimtamantului tau.
(5) Perioada de stocare a datelor
Pentru cei cu care avem Contract de vanzare-cumparare sau Factura fiscala, prelucrarile de date vor inceta la momentul expirarii contractului sau facturii.
Pentru prelucrarile de date in baza consimtamantului, vom pastra datele tale pana cand iti vei retrage consimtamantul. Este posibil sa te rugam din cand in cand, dar nu mai des de o data pe an, sa ne reacorzi consimtamantul, pentru a fi siguri ca mai esti interesat de activitatea noastra si ca datele tale sunt corecte.
Pentru retragerea consimtamantului, trimite un mesaj in acest sens pe adresa datepersonale@diacena.ro.
(6) Destinatarii datelor – Cum si cu cine impartim aceste date
Datele tale raman in permanenta la noi. Nu vindem, transmitem sau cedam tertilor datele tale in scopuri de marketing.
(7) Drepturile tale in relatie cu datele pe care ni le-ai pus la dispozitie
Pentru ca ne-ai acordat consimtamantul, este datoria noastra sa te informam ca ai urmatoarele drepturi, pe care le poti exercita oricand trimitand un email la adresa datepersonale@diacena.ro. Te asiguram ca vom raspunde la oricare din cererile tale, in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 30 de zile.
Dreptul de acces inseamna ca ai dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.
Dreptul la rectificare se refera la corectarea datelor cu caracter personal inexacte.
Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) inseamna ca ai dreptul de a solicita sa iti stergem datele cu caracter personal.
Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care contesti exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite sa verificam corectitudinea lor.
Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele tale intr-un format structurat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator.
(8) Dreptul de a depune o plangere
In situatia putin probabila ca nu reusim sa raspundem cererilor tale, ai dreptul de a depune o plangerela Autoritatea Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal dataprotection.ro, si de asemenea ai dreptul la o cale de atac judiciara.
(9) Transferul catre o tara terta
Datele tale nu sunt transferate in afara Romaniei.
(10) Interesele legitime urmarite
Datele pe care ni le-ai dat nu sunt prelucrate in baza unui interes legitim al Diacena Medical sau al unei terte parti.
(11) Daca este o obligatie contractuala sau legala, consecintele nerespectarii obligatiilor
Datele pe care ni le-ai dat nu sunt prelucrate in baza unei obligatii legale sau in interesul executarii unui contract, ci in baza consimtamantului.
(12) Daca exista un proces decizional automat
Nu efectuam niciun fel de operatiuni de prelucrare automata sau profilare pe baza datelor pe care ni le-ai pus la dispozitie.
(13) Datele de contact ale Responsabilului cu Protectia Datelor (RPD)
In acest moment, conform Regulamentului (EU) 2016/679 (“GDPR”), nu avem obligatia de a angaja un RPD in sensul art. 37 din GDPR.
Pentru orice intrebare, sugestie sau preocupare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, te rugam sa ne contactezi pe adresa de email datepersonale@diacena.ro.
(14) Securitatea datelor
Siguranta datelor tale este una dintre prioritatile noastre. Folosim o combinatie de controale tehnice (IT), administrative si fizice pentru ca datele tale sa fie in siguranta. Cu toate acestea nicio metoda de transmitere, prelucrare sau stocare a datelor nu este complet sigura. Daca ai orice subiect sau ingrijorare legata de securitatea datelor tale, te rugam sa ne contactezi imediat pe adresa datepersonale@diacena.ro
(15) Politicile in relatie cu copii
Suntem extrem de preocupati despre tot ceea ce inseamna prelucrarea in siguranta a datelor personale ale copiilor. In acest sens, nu prelucram date personale pentru copii sub 16 ani pe baza de consimtamant.